Борисов Радев

Радев: Държава, която се управлява по телефона, няма нужда от радио

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е фундаментална ценност.
Очевидно в България е в криза.

Това коментира президентът Румен Радев по повод протеста пред БНР заради свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова, съобщи БГНЕС.

Държавният глава напомни, че ефирът на общественото радио не е спирал дори по време на война. През миналата седмица програма „Хоризонт“ на медията спря за „техническа профилактика“ за няколко часа.

„Този казус отново потвърждава въпроса кой и как управлява обществените медии. Очевидно държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите каквато е нормалната европейска практика. И мисля, че на това нещо е крайно време да се сложи край“, коментира Румен Радев.

Неговата препоръка е разследващите и директорът на БНР да излязат, да обявят истинските мотиви, защото става въпрос за обществена медия, а не за частна.

„Според мен има лъч надежда и той е в поведението и реакцията на журналистите в БНР, които дадоха пример как се отстоява достойнство, свобода на словото и професионални стандарти“, каза държавният глава.

Президентът също не даде категоричен коментар дали ще наложи вето, ако бъде избран Иван Гешев за главен прокурор. „Конституцията ясно показва кога и как се произнася президентът“, отговори Радев.
източник: https://www.tickle-news.com/2019/09/blog-post_8.html

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар