РадеВ: Единствената цел на т. нар. „реформа на службите“ е тяхното подчиняване, за да не може никой да научава за безчинствата на управляващите и да им противостои

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Единствената цел на т. нар. „реформа на службите“ е тяхното подчиняване, за да не може никой да научава за безчинствата на управляващите и да им противостои.

Именно такива действия, които се прикриват зад шумни ежедневни декларации и клетви в евроатлантическа преданост, реално ни отдалечават от ЕС и НАТО и системно рушат държавността.

Хора, които фотографират документи с гриф „Секретно“ и ги разпръскват по разни сайтове, които с охота споделят чувствителна информация на чужди граждани, които ръсят в ефир класифицирана информация, трябва да отговарят пред закона, а не да променят законите и то особено в областта на националната сигурност.

Липсата на обществена реакция на признатите от политически лидери закононарушения и користни кроежи в злополучния запис за отдаване на националната ни сигурност и суверенитет на концесия, за опорочаване на изборите и за приватизиране на държавността, окуражава управляващите да атакуват безогледно ключови институции, да раздават оценки за службите за сигурност от нивото на въпиещата си некомпетентност и невежество и да настояват за тяхната подмяна.
Шизофренно и политически нелепо е всеки ден да плачеш за Шенген и Еврозоната и в същото време да тръбиш навсякъде, че „службите са пробити“ и „навсякъде има шпиони“. И други държави си имат проблеми, но досега не съм чул някой лидер да спомене и дума за своите служби. Призовавам за повече професионализъм и повече национално отговорно отношение тъкмо към националната сигурност.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар