Радев: Заради ГЕРБ сме вече първи по неравенство в Европа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„През последните години неравенствата в доходите в България растат и ние вече сме на първо място в Европа по този показател, което е изключително тревожно“, заяви президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в Деветия европейски форум за социално предприемачество, който се провежда в Пловдив. Той подчерта, че това негативно явление може да бъде преодоляно и с подкрепата на бизнеса.

„Социалното предприемачество създава условия и дава възможност на уязвимите групи да се трудят пълноценно и да разгръщат своя талант, така че да не разчитат на помощи и подаяния, а да се чувстват достойни членове на нашето общество”, посочи президентът.

„Кооперирането, доброто управление и социалната ангажираност са принципи, залегнали не само в кооперативното движение, но върху тях трябва да градим и мерките за справяне със социалната и икономическата криза като последствия от пандемията“, посочи още Радев и изтъкна дълбоките традиции на българското кооперативно движение.
Държавният глава отправи благодарност към организатора на форума – Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България, както и към осемте национално представени организации на хора с увреждания.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар