Радев затрива Янев след гласуването за Украйна: Парламент няма да видиш пак, предателю!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стефан Янев предаде брутално своите избиратели, които гласуваха за него главно заради позицията му за войната в Украйна. Повече му почитатели го подкрепиха преди месец заради факта, че отказа да нарече това, което Владимир Путин прави, „война“ и се противопостави на прибързаното осъждане на Руската федерация.

В продължение на повече от половин година ген. Янев заемаше неутрална позиция по отношение на този конфликт и това му спечели немалко симпатизанти. Днес обаче той ги предаде най-нагло и безочливо, след като неговата партия „Български възход“ гласува за изпращане на военна помощ на Украйна.

Само преди ден всички от БВ говореха как са „за“ мира и не искат да се изпраща оръжие в Киев. Какво ги е накарало да си променят позицията само за 24 часа, не е ясно.

Според някои информации президентът Румен Радев е останал много огорчен от Стефан Янев. Той започна да снема доверието си от него още в началото на годината и явно е имало защо.

Ген. Радев се заричал да затрие БВ и повече да не позволи на предатели като ген. Янев да бъдат депутати. Той съжалявал, че е изпуснал нещата с други предатели – Кирил Петков и Асен Василев, затова този път щял да вземе мерки отрано.

Държавният глава многократно се обяви против изпращането на оръжие на Украйна с аргумента, че това ще въвлече България в чужда война. Затова той отказа да подпише декларацията за присъединяване на Украйна към НАТО.

Парламентът прие с огромно мнозинство предложението на ГЕРБ и ДБ за военна помощ за Украйна. Единствено депутатите от БСП и „Възраждане“ бяха против, но те са само 49. Цели 175 гласуваха със „за“, а 1 с „въздържал се“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар