Радев за доклада на ЕК: Закъсняха, тези констатации аз ги правя отдавна!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев коментира накратко днес европейския доклад за България по новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона, в който се посочва, че пред страната все още стои въпросът с ефективната борба срещу корупцията по високите етажи на властта:

„Че аз тези констатации ги правя отдавна, закъсняха“.

 

За ГЕРБ докладът на Европейската комисия за върховенството на закона в България е положителен, обективен и отчита постигнатите резултати, а за БСП – опис на държава, управлявана задкулисно, корумпирано и безконтролно.

Според зам.-председателя на парламентарната група Крум Зарков става въпрос за доклад-опис на държава, управлявана задкулисно, корумпирано и безконтролно, но и доклад на изгубеното време, тъй като критиките, които фигурират в него, са отправяни от социалистите още преди четири години, в т.ч. чрез искане на вот на недоверие заради провал в борбата с корупцията, и нито един от проблемите не е решен.

Председателят на парламентарната група Даниела Дариткова е на мнение, че докладът за България е обективен, положителен и ясно очертава постигнатите резултати по механизма за сътрудничество досега. Според нея докладът “не е за партийна употреба” и не може да се използва за “отклоняване на вниманието” от вътрешнопартиен проблем, вероятно визирайки позицията на БСП.

Засега няма реакции на другите партии. ДПС ще коментира изводите в доклада вероятно утре.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар