Радев: Чии интереси защитават от парламента и правителството?

Радев зове да озаптят Асен Василев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Досега президент не е налагал вето върху Закона за държавния бюджет. Но ако парламентът не озапти министъра на финансите, аз не изключвам и такъв вариант. Това каза в Бургас президентът Румен Радев, предаде Фокус.

Асен Василев, министър на финансите

Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „Булгартрансгаз“. Само за месец дружеството натрупа 260 милиона дълг, постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред нашите европейски партньори“, добави Радев.

Държавният глава заяви, че е недопустимо намерението на министъра на финансите за разпродаване на държавния поземлен фонд. „Тази земя е стратегически ресурс. Тя касае нашата национална продоволствена сигурност и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Освен това отваря широки възможности за злоупотреби. Затова призовавам разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра“, каза още Радев.

Румен Радев е в Бургас, за да обяви началото на 21-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Тя се провежда под патронажа на държавния глава и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар