Радев: Изборите са възможност да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев направи обръщение по повод изборите 2 в 1 на 14 ноември. „В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент, но в неделя предстои и да определим какво бъдеще искаме да имаме, да надмогнем егоистичните заблуди. Затова всеки един глас – на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окаже влияние при определянето на нашата съдба“, заяви Радев. Президентът призова всеки да гласува.

„Колкото повече българи кажат думата си, толкова по-силни ще бъдат институциите ни. Нека всеки, който милее за България у нас или в чужбина да даде своя глас. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност.“, допълни той.
Мнозина се страхуват да не бъдат излъгани, но изборите са възможност да санкционирате лъжата, да санкционирате онези, които ограбват бъдещето ви. Това каза още държавният глава.

Ето и цялото обръщение на държавния глава:

Уважаеми сънародници,

 

 

В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент. Това е третият вот за годината.

Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес.

Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат.

В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас – на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас.

Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но изборите са тъкмо обратното: възможност да санкционирате лъжата. Да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност.

И колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия.

Скъпи съотечественици,

Нека всеки, които милее за България, както тук, така и далече от Родината, даде своя глас за нейното бъдеще в неделя, 14 ноември.

Благодаря за вниманието!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар