Румен Радев: Избиваха десетки хиляди, защото се наричаха българи - ето това е истински фашизъм

Радев изгони Кулеба от България: Оръжие за Украйна няма да има и точка!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев окончателно реши дали България да изпрати военна помощ на Украйна. Въпреки че това е решение, което трябва да се вземе от правителството, държавният глава взе нещата в свои ръце, поемайки цялата отговорност от действията си.

Окончателно – отговорът на България към Украйна за пращането на оръжие е отрицателен. Българската държава остава една от малкото в ЕС, която няма да помогне във военно отношение на украинците.

Цели 4 дни продължи визитата на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба. Той направи всичко възможно да убеди България да прати оръжие към Киев, но мисията му се оказа неуспешна.

Кулеба бе обявил, че ще напусне България чак след като получи отговор за оръжията. Късно снощи той е напуснал София разочарован и се е отправил към Румъния, съобщи Clubz.bg. Там е бил доста по-добре посрещнат от премиера Николае Чука, който обещал да прати на Украйна две смъртоносни оръжия.

Че Кулеба е останал доста по-очарован от Румъния, говори фактът, че е поканил румънското правителство да участва във възстановяването на Украйна след приключването на войната. Нещо, което не направи за България.

Взаимоотношенията между Кулеба и ген. Радев се усложниха не само от отказа на президента да прати оръжие на Украйна, но и от думите му, че руснаците и украинците са братски народи. Кулеба не се съгласи с това и веднага възнегодува срещу изявлението на държавния ни глава.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар