Радев изригна бесен: България е над всичко, Америка ще си плати с лихвите за тая гавра!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българският президент Румен Радев не остана равнодушен към гаврата на американските войници в Чешнегирово, Пловдив. Там те нахлуха без причина и насочиха оръжия срещу служители на производствен цех.

Ген. Радев не иска да приеме оправданията на САЩ, че това е било просто част от обучение и се е случило по погрешка. Президентът е направо бесен и се заканва да накаже виновниците, писа Нова Варна.

Румен Радев бесен на американците

„Никой няма право да посяга на цивилно българско население. Това, че става въпрос за наш съюзник, не е оправдание. Ще проведем разследване по случая, за да установим кой стои зад всичко това. Наказанията ще бъдат сурови“, закани се президентът.

Той се срещна с министъра на отбраната Георги Панайотов, за да обсъди скандалния случай с него. Двамата са категорични, че няма значение, че става въпрос за САЩ, които са в основата на НАТО, чийто член България е.

„България над всичко, това трябва да е мотото на всеки българин. Не мога да допусна някой да се гаври с нашия народ, независимо кой е този някой.“ – категоричен е Румен Радев.

До този момент Радев показва еднакъв критерий към САЩ и Русия. Той осъди шпионските прояви на руснаците, макар и с половин уста, а сега негодува и срещу американските действия у нас. Това показва, че за българския президент на първо място стои националният интерес.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар