Радев искал да включи министри в делегацията в Русия, правителството отказало

ГЕРБ, Президент, Путин, Румен Радев, Русия
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Президентът Радев е искал в българската делегация в Русия да се включат и министри, но това не е било позволено от правителството, защото и Бойко Борисов ще ходи там.

Тук вече виждаме противопоставянето, от страна на правителството, срещу президентството, което на никой не е нужно, заяви депутатът от „БСП за България” Стоян Мирчев пред Нова телевизия.

„След близо десет години замразяване на отношенията между България и Русия, те започнаха да се размразяват. Това е най-важната стъпка, която направи президентът Румен Радев на срещата с руския президент Владимир Путин”, посочи Стоян Мирчев.

Той коментира, че през последните години от две държави с нормални културни и икономически отношения, сме се превърнали в ястреби една към друга. „След такъв дълъг период на конфронтация, да направиш такава крачка за затопляне на отношенията, е може би най-трудното. За тази първа крачка се иска смелост и визия”, категоричен бе Мирчев. Той припомни, че след “назначения” от министър-председателя президент Росен Плевнелиев, е започнало противопоставянето между двете страни.

По отношение на рестарта на строителството на втората атомна централа, Мирчев обясни, че ГЕРБ първо трябва да отменят мораториума за строителството на АЕЦ “Белене”. За протестите срещу изграждането на атомна електроцентрала, депутатът от БСП заяви, че те са организирани от партии, които на изборите са получили „НЕ” от избирателите и не са влезли в Народното събрание. / ГЛАСОВЕ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар