Радев Тръмп

Радев и първата дама му на прием на Тръмп и Мелания докато Бойко чупи дъсчици в Корея

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстваха на прием, даден от президента на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания по случай 74-ата сесия на Общото събрание на ООН. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Радев е на няколкодневна визита в САЩ, където взема участие в общия дебат на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

По-рано Румен Радев направи изказване на политическия форум на високо равнище, посветен на изпълнението на Целите на устойчивото развитие. Според него устойчиво развитие може да бъде постигнато само чрез ефективен механизъм за глобална сигурност, насърчаващ диалога и многостранната дипломация, които в последно време са изложени на натиск. Постоянното увеличаване на бюджетите за отбрана е индикатор за влошаваща се среда на сигурност и увеличаващо се недоверие, подчерта президентът в изказването си.

Държавният глава разговаря и с президента на Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг. Тази година форумът събира в Ню Йорк световни лидери, които обсъждат начините за преодоляване на икономическата нестабилност в света.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар