румен радев доналд тръмп

Радев и Тръмп са обсъдили облекчаване на визовия режим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Румен Радев и Доналд Тръмп са обсъдили облекчаване на визовия режим. Президентът Радев настоя българското правителство да започне да работи по-интензивно.

Според президента Радев сделката за новите изтребители е силен гарант, който би помогнал за евентуалното отпадане на визите. Темата е била обсъдена по време на официалния прием, даден от американския президент в Ню Йорк.

 

„Успоредно със сделките за въоръжените сили да отпаднат и визите. За това също говорихме с президента Тръмп.  Очаквам много по-интензивна работа от българското правителство и от българската дипломация”, заяви Радев.

 

„Това е законодателство и няма как да се обвързва със сделка. Законът е еднакъв за всички. Само ще припомня, че румънците купиха 16 самолета и все още имат визи”, поясни външният ни министър Екатерина Захариева

 

В момента само 5 държави от Европейския съюз пътуват с визи. България е изпълнила всички изисквания без едно – процентът на отказаните визи.

„Съгласна съм само с това, което каза преидента, че не отговаря на добрите отношения между САЩ и България, българските граждани да пътуват със визи”, категорична е Захариева. И на срещата с президента Тръмп, и на вечерята с Майк Помпео Америка и България са потвърдили, че гледат в една посока.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар