Радев и Цветанов пак си разменят остри реплики – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Радев и Цветанов пак си разменят остри реплики

Президентство на Република България

Президентът Румен Радев и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отново си размениха реплики през медиите. Този път обаче шефът на парламентарната група на управляващите бе по-умерен в изказа си, за разлика от друг път.

“Има политици, които водят война с българската държавност, сами виждате какви лъжи се тиражират в медиите. С дискредитирането на президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателството”. Това заяви държавният глава днес в отговор на журналистически въпрос. Румен Радев добави, че има опит да се приватизира европейската идея за лични политически цели.

“Колко струват техните евроатлантически идеи, след като деградират армията и заблуждават нашите съюзници? Какви европейци са тези политици след като допуснаха корупцията, бедността и несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите?”, попита президентът.

Румен Радев подчерта, че нашата корупция е видима и “отвъд океана” и е отразена в доклада на Държавния департамент на САЩ. “Как да очакваме да бъдем приети в Шенген и в Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност”, добави президентът и посочи, че колкото повече се дават клетви към евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа.

В отговор на въпрос дали е провел среща с министрите по заръка на министър-председателя, президентът Румен Радев заяви, че ако премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите му, то той трябва да инициира и съответните промени в конституцията.

С президента имаме принципни политически различия, но не и междуличностни противоречия, заяви Цветан Цветанов, предаде БГНЕС. Запитан дали принципните различия ще продължат да ескалират между него и президента, Цветанов отговори, че той ще защитава принципната си политическа позиция, която кореспондира с ЕНП и демократичната общност на България. И допълни, че може да има нормален диалог с президента, стига да има единомислие.

От друга страна той коментира и посещението на лидера на Атака Волен Сидеров в Крим, като заяви, че не го приема за нормално и се разграничава от посещението му. Той уточни, че в предстоящите дни лидерите ще се съберат на коалиционен съвет. Цветанов поясни, че на него няма да се обсъжда само темата за Атака, а и теми, свързани със законодателството и програмата за управление. Цветанов каза още, че Волен Сидеров не е изразител на външната политика на правителството. “В коалиционното ни споразумение и управленската програма има много ясни послания, че евроатлантическата ориентация на страната е безалтернативна”, допълни лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар