Радев: Купеният от ГЕРБ вот и фалшификациите отнемат вярата на хората в справедлива България! Гласувайте, защото вие сте носителите на промяната!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Гласувайте, за да не допуснете купения вот да решава вместо вас, призова държавният глава Румен Радев.

Президентът  упражни правото си на глас. Той пусна бюлетините си в урните в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Пред журналисти той заяви: Гласувах за прозрачното и ефективно управление на София и нейното бъдеще като модерна зелена европейска столица. Искам да призова гражданите масово да гласуват. Да не допуснат купени и корпоративен вот да определя тяхното бъдеще. Огромният брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират организацията и самото доверие в изборния процес“, подчерта президентът.

 

„Протестният вот се изразява по друг начин и много е важно да има доверие в изборния процес. Много от хората не отиват да гласуват, защото нямат доверие, че техният вот ще бъде отчетен коректно„, каза още той.

„Заради огромния брой недействителни бюлетини и сигналите за нередности ще поканя ръководството на ЦИК, органите на реда, парламентарно представените политически партии, за да обсъдим всички пропуски в изборите и отстъплението от изборния процес. Машинното гласуване ще реши проблема с недействителните бюлетини. Много хора не отиват да гласуват и тук е огромният проблем“, заяви държавният глава.

istinata.net

заглавието е редактирано

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар