Радев към Байдън: Партньорството между двете ни страни е силно и с трайна тенденция за задълбочаване и разширяване

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Страната ни е готова да продължи съвместната работа и да укрепва сътрудничеството със САЩ за включването ни в програмата за безвизово пътуване и за подписване на двустранна Спогодба за социална сигурност. Това заявява президентът Румен Радев в поздравителен адрес до американския държавен глава Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ – 4 юли, съобщава БНР.

 

Дългогодишното приятелство между България и САЩ има дълбоки корени в споделяните общи ценности – подкрепа на демокрацията, защита на правата на човека, съдействие за мира и сигурността, е посочил Румен Радев в своето поздравление, съобщиха от прессекретариата на президентството.

 

Партньорството между двете страни е силно и с трайна тенденция за задълбочаване и разширяване, подчертава държавният глава.

 

Румен Радев изразява високата си оценка за участието на САЩ като стратегически партньор в инициативата „Три морета“, на която България е домакин тази година.

 

Държавният глава изразява увереност, че предстоящата среща на най-високо равнище и бизнес форумът в София ще ускорят икономическия растеж, сътрудничеството и свързаността между държавите от инициативата.

 

Радев е откроил подкрепата, оказана от САЩ по време на сложната обстановка, предизвикана от COVID-19 през последната година, която доказва необходимостта от единодействие срещу глобалните кризи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар