Радев: МВР е превзето от режима, който ни доведе до това да сме най-бедната страна в Европа. Служебното правителство ще продължи чистката докрай!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американските санкции са диагноза за режима, който отгледа тази нечувана корупция. Това заяви президентът Румен Радев относно американските санкции срещу шестима българи по Закона „Магнитски“, цитиран от бТВ.

Според него правителството на САЩ е посочило само част от корумпираните лица у нас и добави, че разследването трябва да продължи на наша територия. Той коментира, че прокуратурата удря определени олигарси, но брани други.

„Фактът, че се налагат такива санкции на български граждани и фирми, е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Няма кой отвън да разплете тази схема докрай. Редно ли е зад Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, коментира Радев.

Държавният глава приветства решимостта на американското правителство да подкрепи българското общество в стремежа му към повече прозрачност.

„Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както трябва, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавани важни въпроси, например: „Защо предишният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?“, „Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси, които печелят огромни обществени поръчки?“… Това не е знак срещу страната, това е знак за страната ни и българското общество“, посочи Радев.

Попитан за рокадите в МВР и службите, Радев отговори:

„Г-н Рашков изпълнява отговорно своята мисия. МВР е превзето от режима, който ни доведе до това да сме най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна и служебното правителство върви към тази промяна“.

Радев даде висока оценка на демонстрациите на способности на участниците в учението „Strike Back 21“ на учебен полигон „Корен“ край Хасково, което изгледа заедно с посланика на САЩ Херо Мустафа.

„Това учение показа мотивация, планиране на изключително високо ниво и най-вече провеждане – с много стройна организация по провеждане на учението. В сложна среда, това е батальонно учение с български, гръцки и румънски военнослужещи, които действаха в реално време, интензивен огън и маньоври“, каза държавният глава.

Относно проверките във военното министерство, Радев заяви:

„През последните години имаше повече внимание към финансовото осигуряване на въоръжените сили, но това осигуряване трябва да се изразходва по възможно най-добрия начин – ефикасно, ефективно, прозрачно, защото армията изостана години наред в своето финансиране, а проблемите са много.“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар