Радев: Министрите имат пълното право сами да определят кадровите си решения

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Делегирал съм пълно право на министрите да определят своята кадрова политика. Те трябва да го правят мотивирано. Изобщо не мисля и никога не съм попечителствал министри в техните кадрови решения, особено когато са професионалисти и експерти”. Това заяви президентът Румен Радев пред медиите по време на посещението си в Силистренско.

„Едно от големите очаквания на всички българи е да се намери най-сетне ефективен модел на българското здравеопазване. Очевидно днешният модел не работи добре. Той води до прецеденти, до превръщането на здравеопазването в бизнес. Води до една неприемлива уродливост вътре в системата. Не може разликата в заплащането между шеф на общинска болница и новопостъпил лекар, ако изобщо си намери работа и място, да бъде от 50 до 100 пъти. Смятате ли това за нормално!?“, попита реторично държавният глава, коментирайки уволненията в болничните ръководства.

„Ако не се отворим по най-бързия начин, така че да започнем да решаваме проблемите на младите български лекари – намиране на работа, възможности за специализация, за преквалификация, като нормални, достойни, социални условия за работа и живот, категорично не можем да имаме добро здравеопазване в бъдеще. Там трябва да бъде фокусът“, уточни Радев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар