Радев: Не мога да се съглася с компенсация от 540 лв. за семействата на загиналите в борбата с пожарите горски служители

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Искам да чуя и действията по ликвидиране на последствията от пожарите, помощта към хората, загубили имущество, покъщнина, изгорели домове и компенсацията към тези мъже, които загубиха живота си в борбата с огнената стихия. Аз като президент не мога да се съглася, че тази компенсация се измерва с 540 лв.  Това каза президента Румен Радев по време на работна среща във връзка със ситуацията около пандемията.

“Очаквам да знам дали има нужда от актуализация на нормативната база и как държавата подобаващо да подходи в този случай за помощ към тези хора”, добави още той.

“В момента имаме криза с пожарите, на вратата чука и евентуална политическа криза, евентуална мигрантска криза. Правителството работи в една изключително сложна обстановка. Имах разговори с комисар Николов, който в момента е на границата в Република Северна Македония. Овладени са всички пожари на територията на страната. Най-голямата заплаха към момента е  от територията на Република Северна Македония. Искам да благодаря на всички огнеборци, военни, служители на МВР, горски служители на местните власти за самоотвержената борба за овладяване на поредната стихия“, каза президентът.

„Искам да поздравя екипа на противопожарната служба в Благоевград, който в момента ве Република Северна Македония. Искам да благодаря на тези хора, те заслужават признание, а не упреци, че са там, и упреци, км тези, които са ги изпратили. Това е дълг – да помагаме на нашите братя. Това е предният пост, който координира, дава информацията и се бори стихията да не дойде и у нас. Ще помоля за по-внимателни оценки към работата на тези хора“, посочи още Румен Радев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар