Радев ни призова да ценим и отстояваме свободата си! Започват честванията за 140-та годишнина от Освобождението!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

140-та годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор е повод да докажем, че ценим и отстояваме свободата – с правдиво слово и достойно поведение, с лично участие или със спомоществование.

Това гласи обръщението на президента Румен Радев към българския народ по случай 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г., съобщиха от Администрацията на президента.

С това изявление на държавния глава започват и честванията на различни събития за 140-та годишнина от Освобождението на България.

Паметта за онези дни, онзи дух и онези герои устоя на всички посегателства, заяви президентът припомняйки, че на историческите места е срещал различни хора, дошли да отдадат почит към извоювалите свободата ни.

Както към родните възрожденци, въстаници, четници, опълченци, така и към хилядите воини от освободителната армия на император Александър II, намерили последен покой на българска земя.

По думите на Румен Радев невидима нишка свързва свободата, завоювана през 1878 г., и днешната свобода на граждани на суверенна и демократична България, която е в ръцете на живите поколения. “Свободата бе пренесена през всичките 140 години, независимо от превратностите на историята”, допълва Румен Радев.

Държавният глава благодари на Националния инициативен комитет за честване на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. и възстановяването на българската държавност.

Нюз БГ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.