Радев: Новата година ще е изпитание за българската демокрация

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новата година ще е изпитание за българската демокрация, вярвам, че ще намерим мъдрост и характер да я съхраним.

Това заяви президентът Румен Радев в първото си новогодишното си обръщение към българския народ.

Скъпи сънародници, заедно сме на финала на 2017 година. Така както бяхме заедно през всичките й дни. Бяхме заедно, въпреки различията, разстоянията и границите помежду ни.

Защото ни свързва общата ни съдба като народ.

В навечерието на Новата година всички си пожелаваме тя да е по-щедра от тази, която изпращаме. Но за да бъде годината щедра към някого, собствените му усилия  невинаги са достатъчни. Трябва някой друг да му посвети внимание, време и разбиране.

Затова първата ми мисъл е за онези, които преживяват труден период в живота си – обезверените, болните,  самотните. За тези, чиито близки са далеч зад граница. И за хилядите бедни българи, които днес се борят за оцеляване.

Всяка стъпка към тях възвръща част от достойнството ни като общество.

Благодаря  на всички, които през 2017 г. се бореха за една по-добра България. Изминалата година донесе надежди, но не и прелом. Истината, справедливостта остават несбъднати очаквания. Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Вярвам, че ще намерим мъдрост и характер да я съхраним.

Всеки от нас свързва смяната на годините с добри намерения, надежди и заричания. Те често угасват още през януари. Успехът остава редом с тези, които не жалят сили през цялата година.

Защото дали годината ще е добра или лоша зависи от нас и най-вече от общите ни усилия да градим справедливо, достойно и сплотено общество. А за това са нужни разум, воля и морал.

Нека през 2018 година бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото сме към другите. Да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да надмогнем безверието и сбъднем огромния потенциал на нашия народ, който винаги се е славил със своята жизненост, сила и талант.

Нека бъдем здрави и нека Новата година донесе радост, любов и благоденствие в домовете ни.

Честита Нова година!

източник: news-bulgaria.info

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Радев: Новата година ще е изпитание за българската демокрация

  • ДОСТОЙНИ ДУМИ НА ЧИТАВ ЧОВЕК!БЛАГОДАРЯ ЧЕ ГО ИМА!НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ МНОГО СИЛИ И ЗДРАВЕ ДА СЪХР

Вашият коментар