Радев пита Борисов: Къде са 1,6 млрд, оставени от служебния кабинет

Бойко Борисов, Румен Радев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да кажат къде са 1,6 млрд. лева, които служебното правителство остави, настоя президентът Румен Радев от база Граф Игнатиево, ъдето присъства на освещаване на параклис „Св. Вмчк. Мина“.

Относно обявената акция „Пречупване“ на контрабандата и критиката, че по време на служебното правителство в началото на 2017 г. не са събрани достатъчно средства, Радев каза:

„Служебното правителство събра просрочени вземания от много години, особено в сферата на енергетиката.

Това ме навява на мисълта, че там нарочно, от определени компании не са търсени тези вземания“.

Президентът не очаква успехи в контрабандата докато правителството не пречупи собствените си виждания за това какво е правова държава, върховенство на закона, корупция, престъпност и как те се „развъждат“ в България.

„За разлика от мониторинговите доклади, най-сетне Европейската комисия отговори на нашите амбиции за членство в еврозоната вече съвсем откровено и даже грубо, че има нужда от реални действия.

Жалко е, че натискът за реални реформи идва като принуда отвън, а не по вътрешно убеждение и усещане за дълг на българското правителство към собствените граждани“, заяви държавният глава.

Румен Радев призова правителството да разбере, че лобирането навън за членство в Шенген и еврозоната няма да има никакъв успех, ако не се вземат крути мерки тук, вътре в страната, за справяне с престъпността, корупцията и бедността.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар