Радев по повод 9 май: Пренебрегването на уроците на историята вещае трагедии

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не войната, а диалогът и дипломацията са пътят към мира

78 години след края на Втората световна война в Европа отново се водят бойни действия, а народите очакват да се възцари мир. Това написа президентът Румен Радев в своята официална страница във „Фейсбук“ по повод Деня на Европа – 9 май.



„Пренебрегването на уроците на историята вещае трагедии, затова наш дълг е да помним ужасите на Втората световна война, довела до изтреблението на десетки милиони“, пише още държавният глава. По думите му не войната, а диалогът и дипломацията са пътят към мира и благоденствието в Европа, в която всеки народ има право на свое място и на достойно бъдеще.






„Дълбок поклон пред подвига на българските ветерани от Втората световна война, пред предците ни, опълчили се срещу Холокоста и човеконенавистните идеологии. Вечна памет пред саможертвата на всички загинали за свободата“, пише още държавният глава.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха венец пред Паметника на Незнайния войн в София по случай отбелязването на 78 години от победата над нацизма във Втората световна война. Те присъстваха и на церемония по издигане на знамето на Европейския съюз пред президентската институция.

Кадър: NOVA

Коментари

Коментара






There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар