Радев: Правителството продължава да залага на ниски заплати и ниски данъци

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Тази политика, която води правителството, продължава да залага на ниски заплати и ниски данъци„.

Тази критика отправи президентът Румен Радев по време на предаването „Годината“ по Дарик радио, предаде радио „Свободна Европа“.

Президентът е категоричен, че не води война с никого.

„Интересуват ме резултатите от управлението на Бойко Борисов„, допълни той.

„Преди 10 години бяхме заедно с Румъния, даже бяхме по-добре. Сега да вземем Румъния – какви са пенсиите там? Ако вземем статистическите данни, ние сме на 51 % от средното европейско ниво, Румъния на над 60 %… Само за 10 години Румъния се придвижи с 10 пункта напред. А ние само с три… Тази политика, която води правителството, продължава да залага на ниски заплати и ниски данъци„, обясни Радев.

Той подчерта, че България е с ограничени ресурси и „единственият начин да догоним Европа, това е човешкият капитал„.

„Американският президент Доналд Тръмп казва „America first“. Ние трябва да се учим от президента Тръмп“, изтъкна Радев и допълни, че трябва да се защитават интересите на България.

Радев разкритикува и проведените тази година избори за Европейски парламент и за местна власт.

„Ако четете социологическите изследвания от местните избори, някои показват, че хората не вярват, че със своите действия могат да предизвикат промяна. Най тежкото последствие е загубата на доверие. Особено, ако вземем последните местни избори“, каза Радев.

Той добави, че има много слабости.

„Това е силно тревожно, един огромен брой недействителни бюлетини – 15 – 20%, а се приема, че 3% е прагът за недействителни бюлетини по европейските стандарти. Купен корпоративен вот, неактуализирани избирателни списъци на много места“, добави държаният глава.

Президентът обяви, че ще предложи промени в конституцията. Като пример за промяна той посочи индивидуалната конституционна жалба. Той подчерта, че всеки българин трябва да може да сезира Конституционния съд.

„Това е един от факторите за гражданско общество„, подчерта държавният глава и допълни, че подобна възможност е разписана в законите на много европейски държави.

По отношение на НСО той коментира, че са необходими промени в службите и че ако зависи от него, Пеевски и Доган няма да имат охрана от НСО.

„Безветрие“ е думата за 2019 г., а за 2020 г. ще е „отговорност“, обяви Радев.

Източник: News.BG

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.