Радев представи кабинета: Пропука се омертата на компрометирания управленски модел

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев представи министрите от назначения от него служебен кабинет, начело със служебния министър-председател ген. Стефан Янев.

Държавният глава отправи силно встъпително слово, в което представи структурата и приоритетите на новото правителство на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2. Радев не спести критиките си към последния кабинет на Бойко Борисов.

“Служебното правителство ще управлява България до съставянето на ново, редовно правителство, което се надявам да бъде излъчено от 46-ото НС след насрочените от мен избори на 11 юли”, започна речта си държавният глава.

“45-ият парламент бе белязан от много емоции. Макар и кратък, неговият живот не бе напразен. Ще остане като драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията. Хората вложиха в него очаквания, чуха се дълго премълчвани мнения, пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел“, подчерта Радев.

 

И изтъкна, че парламентът не е сбъднал очакванията на хората за правителство, основано на здравите основи на почтеността и законите. Това е урок за всички партии в навечерието на новата предизборна кампания, смята той.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар