Радев: Президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавният глава на България направи изявление, след като бе издигната кандидатурата му за втори мандат.

На фона на безпрецедентния срив на доверие в политическата система и институциите, на общата криза на законността, президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност. Това каза президентът Румен Радев на Учредителното събрание на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата им с вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат на президентските избори на 14 ноември.

Румен Радев посочи, че и „в най-тежките времена на непрестанна обсада, на непрекъснати атаки и манипулации“, с Илияна Йотова не са се отклонили от мисията си да отстояват държавността и интересите на българите, да бъдат коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма, да фокусират общественото внимание върху недъзите на политическата система, да задават дневен ред по важни въпроси, да обединяват около значими каузи, да работят за модернизацията на България, да отстояват българския национален интерес.

Вярваме, че президентската институция символизира единството на нацията, но не като ням свидетел на беззаконието, не като гарант на комфорта на облагодетелстваните, каза Радев.

Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани, единението е осъзнато обединение около демократични ценности, около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели, каза още президентът, пише Novini.bg.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар