Радев продължи да обяснява дори от Испания каква грешка са Петков и Василев

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това е ангажимент, който е в полето на изпълнителната власт. Това заяви президентът Румен Радев по повод проблема с газовата обезпеченост на България.

„Трябва така да го решат, че цената за българския потребител да е най-ниска. Първо трябва да получим от някъде газ, после нормативно да се реши с какви договори ще го получим и трето, не на последно място – каква ще е цената“, заяви държавният глава.

„Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС с най-бедното население да се каже, че „ще намерим друг начин, но разбира се, ще плащаме по-скъпо“. Някой хора не могат да си позволят да плащат по-скъпо и тези, които могат да си позволят да плащат по-скъпо, трябва да мислят за тези, които не могат да плащат“, заяви Радев.

По думите му сигурността във всичките и измерения е поставена на изпитания. Ако доставката на газ наистина спре, това значи неминуемо много производства да спрат, което ще доведе до проблеми в социалния аспект.

На въпрос дали правителството се справя с тази криза, Радев посочи, че това хората ще го решат. “Виждам все повече хора на улицата“, каза още президентът

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар