Радев размаза “Демократична България”: Бързат да тласнат страната ни във война – дължат отговор чии интереси обслужват

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна към НАТО. Това означава въвличането ни във война с Русия“, заяви Румен Радев от Прага

“Kато президент ще работя срещу въвличането на България във войната, без значение под какви красиви фрази това да се прикрива. На този въпрос трябва да гледаме изключително сериозно. Политици, които тласкат България към война, дължат отговор на българите чии интереси обслужват”, категоричен бе държавният глава.

Президентът отрече на срещата да е коментирана военна помощ за Украйна. Но укори призивите на “Демократична България”.“Изумително е, че на фона на енергийната криза ДБ бърза да тласне страната ни във войната още преди дори да е свикан парламент. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха и за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна”, коментира Радев и допълни: “За мен е трудно за вярване, че ръководството на коалиция, която претендира за демократичност и морал в политиката, може да си служи с такива откровени лъжи и манипулации”.


Радев коментира и отказа на ПП за формиране на коалиция с ГЕРБ. “На първо място партиите трябва да поставят интереса на българските граждани. Изключително важно е да има парламент”, заяви държавният глава.

И още, Радев призова ПП да се обоснове относно критиките си към служебният енергиен министър Росен Христов. “Той също има много какво да каже за предишни правителства”, коментира президентът.

„Ще предоставя на партиите достатъчно време, така че да могат да обсъдят принципите и приоритетите и да се излъчи управленско мнозинство и правителство“, добави той.

„Очаквам да не забравят, че трябва да поставят на първо място държавата“, коментира Радев.

„Таван на цените на газа е тема, която само се дискутира в момента. Да, има желание да се справим с ценовата криза, но тепърва ще се обсъждат и на други съвети тези механизми. Лидерите препоръчаха на ЕК за следващия съвет на 20 октомври комисията да предложи стъпки така че да бъдат овладени цените, така че да има реформа на европейския пазар за газ“, допълни той.

Държавният глава е в Прага за неформален Европейски съвет. Там европейските лидери обсъждат дали да има таван на цените на природния газ, как да бъде въведен и дали да засяга целия внос.

Европейските лидери са обсъдили темата за таван на цените на газа по време на неформалния Европейски съвет в Прага, но все още търсят механизми. Това заяви след срещата държавният глава Румен Радев. “Това е тема, която само се дискутира. Страните имат най-различни характеристики по отношение на получаване на газа”, коментира Радев.

Лидерите са препоръчали на комисията на следващия съвет да бъдат предложени конкретни стъпки за овладяване на цените, така че да има реформа на пазара, поясни той.

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар