Радев рецитира Дебелянов на Задушница (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

”Почитаме скъпите ни покойници и загиналите в редовете на българската армия. Днес е ден на християнската любов и смирението. Димчо Дебелянов има един стих: ,,Мъртвият не ни е враг!“ Единението означава да спрем да делим мъртвите на свои и на чужди, да разберем, че всички жертви заслужават почит, че човешките чувства на всеки един заслужават уважение”.

Това заяви президентът Румен Радев по случай Архангелова задушница. Заупокойна панихида по повод деня беше отслужена и във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.

Изявата на президента на християнския празник е доста показателна и може да се приеме за метафора за управлението на служебното му правителство, което позволява всеки ден да загиват стотици българи. Ако, разбира се, дъртите ченгета в президентския тинк-танк разбират от метафори.

„Тук съм, за да отдам почит към войните, дали живота си за България. Християнската любов е по-силна от смъртта. Нека днес почетем духа на всички онези близки хора, които телом не са с нас, но винаги ще носим в сърцата си“, допълни още президентът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар