Радев: След самодоволните брифинги на властта, хората изгубиха вяра. Тежко е да се поеме наследството на Борисов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ние имаме над 8000 хиляди теста. Въпреки много внушения, отправих призиви към хората. Провеждах разговори, призовавах към търсене на баланс. Призовах за изграждане на система за временна и всеобхватна информация. Настоях да се хващат огнищата. Ако нямаме надеждна информация, ние не можем да управляваме процеса. Повтарянето на една лъжа 100 пъти не помага. Аз не иронизирам вируса, а тези, които се опитаха да го политизират.

 

 

Не съм против грижата а хората, а срещу лицемерието и евтиния популизъм. Срещу разходването на средства при липса на прозрачност. През пролетта имаше частични мерки, а много хора задлъжняха, бизнеси фалираха, медицински специалисти напуснаха системата.  Бюджетът забрави лекари и полицаи.

 

Вие прочетохте ли доклада на МВФ? Положително е да се помага, това го апелирам от самото начало.  Но ние не можем да не мислим за перспективата, какво наследство ще оставим сред това правителство. В доклада премиерът пропусна., че прогнозата за 4 процента спад през април, ще бъде много по-голям.

 

Как ще преведете, че големият проблем е със задълбочаване на неравенствата и бедността. Ние сме на първо място. Казва се в доклада, че трябва да има борба с корупцията и достъп до качествено образование. Не може една цифра да измерва потенциала на икономиката. Следващите правителства няма да могат да покриват тези разходи. Трябва да има ясен план за реформа.

 

Не аз, а хилядите българи у нас и зад граница поискаха предсрочни избори. Сондажите показаха, че те са мнозинство. Тежко е да се поеме наследството на Борисов, защото е съпътствано с тежки поражения върху държавността. Означава ли за Борисов нещо парламента?! Ние имаме обратната ситуация-премиерът контролира парламента.

 

Естония:

Никога досега не съм имал положителен тест за ковид. И сега съм добре. Всички внушения, че пръскам зараза, са израз на безсилие. Получих кратък есемес, че ген. Петров е с ковид. Има орган, който налага карантина. Когато РЗИ ми връчи документ, аз изпълних всички нареждания. Естонската страна не ми е прекратявана визитата. На какво основание да го направя. Става въпрос за контакт от няколко минутен рапорт. Аз съм в контакт с хиляди хора. Спазвам стриктно всички мерки за дезинфекция. Някой побърза да направи скандал с бързо информиране на естонската страна, но забравиха да информират РЗИ.

 

Защо не бе уведомена РЗИ, контактното лице посочва свиете контакти. Те са орган, който решава дали да има или да няма карантина. Моралът на президента е в спазването на закона. Всички режисирани скандали потънаха. Тук не само не само, че не се режат руски тръби, а с нашите пари правителството изгражда тръба при 90 процента резервиран капацитет.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар