Радев: Служебното правителство засегна интересите на мафията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Така президентът коментира казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, който се превърна в основна атака на старата власт срещу действащия служебен кабинет.  

Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет, коментира Румен Радев.

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия. Видяхте къде отиват кредитите на ББР. Корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов”, заключи държавният глава.

По думите на Радев това е политическият аспект на атаката. Юридически той посочи, че трябва да се изчака решението на Конституционния съд. Преди два дни от ГЕРБ внесоха питане дали Кирил Петков може да е министър заради канадското си гражданство и какво ще се случи с актовете, които той е подписал.

Радев призова да се изчака решението на КС, но не даде яснота дали Кирил Петков е подписал определени декларации при назначаването си. Президентът не уточни кога ще връчи втория мандат за съставяне на кабинет, нито дали е избрал коя ще бъде политическата сила, която ще получи третия мандат.

Снимка: Агнес Методиева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар