Радев с тежък удар по Денков: Днес му изпратих отказа си да освободя шефа на ДАНС. Фарсът в сглобката е пълен, нанесоха многомилионни щети на “Булгартрансгаз”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ние сами съсипваме енергетиката и икономиката. Режем си европейската перспектива. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Относно новата енергийна вноска за транзитния руски газ той заяви, че едва днес сглобката разбира какви щети и вреди е нанесла, а дългът на “Булгартрансгаз” вече е 250 млн. лв.

“Унгария с голяма вероятност ще сезира Европейският съд. И то същата тази Унгария, която е наш съюзник, наш партньор, същата Унгария, с която преди два месеца подписахме споразумение за доставка на втечнен газ”, каза още той.

“Фарсът става пълен, когато четем в западните медиите изявление на нашия финансов министър, който казва, че цели да намали ползването на руски газ от тези страни. България явно става тясна за някои хора”, каза още той.

“Явно в календара на сглобката фигурират дати на ротация. Но от тези дати се интересуват само те. Едно управление има бъдеще, когато се води от интересите на българските граждани”, добави Радев.

“Днес изпратих официален отказ на премиера Денков за освобождаването на шефа на ДАНС. Защото мотивите не отговарят на закона”, разкри държавният глава.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар