Радев твърдо: Нашият народ може да бъде господар на съдбата си, но само ако изгоним Борисов и ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обявяването на Независимостта на България е нагледен пример как с воля, единство и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си.

Това заяви президентът Румен Радев в свой адрес по повод тържественото отбелязване във Велико Търново на 110 години от обявяването на българската Независимост, информират от прессекретариата на държавния глава.

Прокламацията на Независимостта бе триумф на българската държавност, ясен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място сред самостоятелните, благоденстващи и цивилизовани нации, изтъкна той.

„Този мащабен исторически акт не бе случайна стъпка. Със самочувствие и достойнство, с дипломатическа мъдрост и историческа дързост българската нация успя за броени години да изгради завиден политически, икономически и духовен потенциал, който да гарантира здравите устои на нова България“, се казва още в поздравителния адрес на българския държавен глава.

Румен Радев припомня, че за по-малко от три десетилетия нашите предци уверено и последователно изминаха трудния път от Освобождението през Съединението на Княжество България и Източна Румелия до извоюването на пълния и безспорен суверенитет на страната ни.

„Вярвам, че успехът на българската независимост бе нагледен пример как с воля, единство и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си“, подчертава още в своя адрес президентът Румен Радев.

Центърът на тържествата днес в страната е Велико Търново.

В словото си заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов посочи, че има събития в историята, в които няма блясък, няма битки, няма гръм, няма герои, но те са записани със златни букви в историята на народите, защото дават нов път, отварят нова светлина, информира БНР.

На тържествената церемония в старопрестолния град бяха прочетени поздравителни адреси от президента Румен Радев и от министър- председателят Бойко Борисов.

Тържествата във Велико Търново започнаха с тържествена литургия в църквата „Св. 40 мъченици“, където бяха благословени и бойните знамена на България.

В крепостта „Царевец“ с военен ритуал беше издигнат българският трибагреник.

За тази вечер е планирана и тържествената заря-проверка.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар