Радев: Успехът не е късмет в баницата, да надмогнем апатията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В днешната тържествена нощ да не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите и успехът не е късмет в баницата, заяви президентът Румен Радев в поздравителната си реч в новогодишната нощ. „Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор“, заяви той.

„Да надмогнем апатията и разделението, защото само единни, със силата и таланта на цялата нация, можем да градим онази България, в която децата ни да остават и с която да се гордеят“, каза още той и призова хората да благодарят на всички близки и приятели за обичта и подкрепата. „Да отдадем дължимото на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници по всички краища на света“, допълни президентът.

По думите му няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация. „Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех. Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България“, каза Радев и заяви, че никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, достойнство и място под слънцето, за бъдещето и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг, допълни държавният глава.

Радев изрази още надежда, че през новата година приоритетите на българския парламент ще съвпадат с тези на гражданите, а политическите партии ще поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България. Държавният глава декларира, че до сформирането на редовно правителство, служебният кабинет ще продължи да изпълнява „своя дълг за овладяване на енергийната криза и инфлацията, за гарантиране на сигурността на българите, за модернизацията и европейската интеграция на страната ни“.

Според него глава изминалата година е била наситена с кризи и предизвикателства, и е поставила на изпитание не само икономическата и социална стабилност, но и способността на политиците ни да постигат съгласие и да бъдат редом с гражданите.

„Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, която продължава да се разгаря и ожесточава. Енергийната криза и рекордната инфлация засегнаха всеки български дом. И тази година не ни подминаха природните бедствия и поредните предсрочни избори, а надеждата за политическа стабилност се отлага за следващата“, коментира Румен Радев.

По думите му именно в моментите на изпитание, „когато залогът е бил човешкият живот и нашата съвест, обществото ни показа съпричастност и духовна сила, зрялост и единение“. За да ни върне вярата, че България ще пребъде. Институции и граждани си подадоха ръка, за да приютят търсещите спасение от войната в Украйна, да потушат летните пожари и окажат помощ на пострадалите при наводнението в Карловско, да намерят изгубения Александър, да подкрепят каузата за здравето на българските деца, коментира той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар