Румен Радев: Избиваха десетки хиляди, защото се наричаха българи - ето това е истински фашизъм

Радев: Чии интереси обслужва правителството на Кирил Петков?

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството дължи обяснени на българските граждани чии интереси обслужва. Тази позиция изрази пред медии президентът Румен Радев. Защо само на България и на Полша се спира газът, попита той. Резервиран ли е достатъчно капацитет, продължи да пита държавният глава.

 

Навярно ще намерим алтернативни решения на доставките на газ, според него. Това ще изисква и време и средства, това означава много по-високи цени, изтъкна още Румен Радев. Не успяхме да осигурим и да гарантираме истинска диверсификация, по мнението на президента. Спирането на доставките на газ за него ще бъде истински тест за европейската солидарност, според държавния глава.

Категорично не на предоставянето военна помощ за Украйна, обяви президентът.

Това е пряко въвличане в конфликта, по думите му. Ескалира войнствената реторика, притеснен е Радев. България трябва да бъде част от усилията за мир, каза още той. Удължаването на конфликта ще има пагубно влияние за дълго време, според държавния глава.

Суверенната българска позиция се изработва в България, а не в Украйна, така той коментира визитата на премиера Кирил Петков в Украйна.

Посещението в Украйна на българската делегация за него е безсмислено. Политици, които нямат чувствителност за проблемите на собствения си народ, не могат да помогнат и на другите, по мнението на президента. 

Политиците преди да спасяват света да погледнат към хилядите бедстващи български граждани, призова Румен Радев, съобщи News.bg.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар