Радев: Ще обявя решението си за третия мандат в срок, парламентът явно се дави все повече в скандали

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече в предизборно говорене, а има важна работа за вършене. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

„Парламентът обяви, че проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет, но те не се движат с необходимата скорост, а някои от тях изобщо не са потеглили. Двата важни закона за Шенген, за които апелирам от много време, това е антикорупционният и законът за отговорността на главния прокурор също не се движат. Ако този парламент не ги приеме, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото – огромния успех, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо равнище. За първи път България за тези 12 години получи ясна подкрепа и дата за Шенген“, допълни още Радев.

„Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория. Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок“, заяви президентът Румен Радев.

„Тази декларация беше един опит на ПП да се потърси по-широка подкрепа. По-важното за мен е, че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене“, коментира Радев.

„Надявам се, че ще се прояви разум да има една систематичност и дългосрочна стратегия за развитие на въоръжените сили. Най-важният елемент в националната сигурност са хората – нека не го забравяме“, подчерта президентът.

По думите му бойната ни авиация е „под санитарния минимум“ и докато окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат много години.

Президентът Румен Радев участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. „Свети Александър Невски“. Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар