Радомир Чолаков: Ако бяхме издигнали Герджиков месец по-рано, можеше да бием Радев – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българите предпочетоха статуквото. При тази ниска избирателна активност мисля, че сме изправени пред сериозен политически проблем в бъдеще. След седем месеца служебно правителство, атаки срещу симпатизантите на ГЕРБ, демотивация на огромна част от хората изобщо да гласуват.Това заяви пред bTV Радомир Чолаков, председател на Инициативния комитет за издигане на кандидатурите на Анастас Герджиков и Невяна Митева.

„Рано или късно съм сигурен, че човек с профил като проф. Герджиков или самият той ще бъде държавен глава. Ние се гордеем с тази кандидатурата. Показахме друга възможност, алтернативата за президент на Българи, коментира той.

Пловдивският депутат от ГЕРБ обясни, че са издигнали кандидатурата на Герджиков късно и ако са имали месец повече, най-вероятно резултатът е щял да бъде друг.

„Пред Радев в момента има три много големи предизвикателства, за да разберем дали той може да бъде ефективен президент – отношенията с Турция, Украйна и ЕС; ще бъде ли потърсен мост с ГЕРБ и други партии, които бяха морално засегнати през последните седем месеца; какво ще бъде отношението към Герджиков, Митева и нейното семейство, ще им се отмъщава ли, каза още Чолаков. Той допълни, че срещу симптаизанти на ГЕРБ в държавните институции се извършват репресии.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар