Радостин Василев официално напусна ПГ на ПП-ДБ, остава депутат

Радостин Василев официално напусна ПГ на ПП-ДБ, остава депутат

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Радостин Василев вече официално се раздели с парламентарната група на “Продължаваме промяната”-“Демократична България”.

Депутатът е депозирал в деловодството на парламента уведомително писмо до председателя на Народното събрание Росен Желязков, в което посочва, че от днес напуска парламентарната група на ПП-ДБ, съобщи БТА, като се позова на информация от пресцентъра на Народното събрание.В петък на пресконференция, на която Василев представи запис от заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната”, той обяви, че ще напусне парламентарната група и няма да подкрепи правителство с втория мандат.


Досегашните му съратници и колеги го призоваха да излезе от парламента, за да освободи място за следващия, но Василев даде да се разбере, че няма такова намерение и остава независим депутат.

След разкритията какво са си говорили ръководството на ПП и депутатите от групата, чийто близо петчасов разговор депутатът записа и оповести, той получи полицейска охрана, а Софийска районна прокуратура започна разследване за принуда, която е упражнена върху него.

Самият Василев призна, че се страхува за живота си. Той бе обвинен от ПП, че в колаборация с президента е записал колегите си и е направил разговора им, за да провали коалицията с ГЕРБ-СДС и изобщо съставянето на редовно правителство.

Василев отрече да е действал с президента или със службите, за което също бяха изказани съмнения от ПП. И обясни, че го прави, защото няма как да участва в управление с ГЕРБ.

Прокуратурата разследва заплахи срещу Радостин Василев, той се страхува за живота си

След изнесения запис от него от ГЕРБ-СДС обявиха, че замразяват преговорите за съвместно управление с ПП-ДБ. В същото време номинираният за премиер Николай Денков заяви, че той не е спирал разговорите си с определената за вицепремиер от ГЕРБ Мария Габриел. 

Денков трябва да отиде при президента в 17.00 часа за получаване на втория мандат за кабинет.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар