Радследващият журналист Христо Грозев: Има опасност за живота ми – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Мисля, че Путин по-скоро прагматично гледа на тези неща. Ще запази жив Навални, за да може да го изтъргува при една евентуална загуба на войната, когато ще трябва да се договаря с целия свят”. Това каза в интервю за предаването “Тази събота” по бТВ разследващият журналист от “Белингкат” Христо Грозев.

“Същото се отнася и за над 15 други опозиционни лидери, които са вкарани в затвора за абсурдни неща, като например за пост във Фейсбук”, допълни той. Грозев участва в създаването на фирма за руския опозиционер – “Навални”, който е номиниран за “Оскар”. Заради работата си журналистът беше обявен за издирване от Руската федерация.“Страхът е субективно усещане, но реално – обективно, има опасност за живота ми. Ще прекарам следващите няколко месеца в труднодостъпни места, известно време ще съм на американския континент, където е по безопасно”, каза още Грозев.


Грозев участва в създаването на фирма за руския опозиционер – “Навални”, който е номиниран за “Оскар”. Заради работата си журналистът беше обявен за издирване от Руската Федерация.

През последния месец той е получавал от правоохранителни органи на различни страни информация за повишен риск, а молбата им е била да не говори за това публично. Времето Грозев използвал, за да довърши започнати разследвания.

“Русия няма някакви напредничави технологии и единственото, с което уж можеше да се гордее, това е страшната и всемогъща система на репресия на секретните служби. Когато и този мит се разпада, на него (президента Владимир Путин) не му остава нищо”, коментира още българският журналист.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар