Разбирате ли какво е за парижаните, за французите, за европейците, за цялата католическа общност, за културата на света този страшен пожар?  

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

5GmediA събра някои от първите реакции в социалните мрежи на ужасната вест за пожара в свещения храм.

Мария Капон: Ужасно, ужасно, ужасно…. историята гори…

Любомир Стойков: Една от най-ужасните гледки е пред очите на целия свят: гори уникалната катедрала “Нотр Дам” в Париж! Лумналият преди часове пожар в Парижката “Света Богородица” заплашва да унищожи едно от най-великите творения на човешкия гений – готически шедьовър не само на френската архитектура, но и на световната култура и цивилизация. Нека да бъдем съпричастни в този тежък момент с Франция и с френския народ! Дано Бог да помогне щетите да са по-малки и пораженията по-леки…Рухването на Notre-Dame de Paris ще бъде голяма духовна рана за целия свят, но това не трябва да се случи и…няма да се случи! Франция, с теб сме!

Малина Едрева: Световна драма. Гори Notre Dame de Paris… Конструкцията е от дърво, от 1200-та година.  Кураж за пожарникарите!

Светла Бачварова: Разбирате ли какво е за парижаните, за французите, за европейците, за цялата католическа общност, за културата на света този страшен пожар?

И той става в първия ден от Страстната седмица за католиците. Може и да е зловещо съвпадение.

Боли ме като гледам как гине този световен паметник от огъня и от водата, с която се опитват да загасят пламъците.

Цветана Божурина: NOTRE-DAME, майчице мила!!😢 Тя е и наша, на всички е…

Людмила Виденова: Сърцето ме боли като гледам пожара как поглъща красотата на Париж, на Европа, на света. Безвъзвратна загуба.Как ли се чувстват французите?  Всички чужди телевизии предават на живо. Нашите ни чули, ни видели!

Иво Атанасов: Трудно се организира пряко включване, но нашите големи телевизии могат поне да пуснат надписи по екраните. Липсата на реакция напомня забавеното известяване за трагедията в “Батаклан” преди четири години.

Мила Искренова: Нотр Дам гори.🤨Опитвам се да не виждам нищо алегорично в тази ужасяваща гледка.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар