Разбиха огромна по мащабите си наркооранжерия в София – София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Огромна по мащабите си оранжерия за марихуана и високотехнологична лаборатория за преработката ѝ разкриха столичните полицаи.

Лабораторията се намира в триетажен имот в столичния квартал “Орландовци” в непосредствена близост до училище, а пред цялата улица в момента се усеща тежка миризма на марихуана, видя репортер на 
“Фокус”
.

По сигнала, получен в началото на годината в ГД Национална полиция и служителите са провели значителен обем на информация. Тази сутрин е сигнализирано, че задържаните трима души ще дойдат да положат грижи за растенията. Изцелите са над 2700 растения и суха листна маса. Задържани са трима на възраст между 23 и 60 години, единият е криминално проявен”, съобщи през медиите директорът на ГД “Национална полиция” Атанас Илков.

Хората в квартала не са усетили миризмата, точно защото е била високотехнологична лаборатория, с много хубави филтри и те не са позволили миризмата да се усеща при съседите. Налице са и двата състава на престъпление – и разпространение и отглеждане.

Софийска градска прокуратура е уведомена незабавно и са проведени незабавни действия. Количествата са големи и очевидно за по-едри купувачи.

Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев уточни, че ще бъдат образувано съдебно производство за отглеждане на наркотични вещества – в случая на коноп, както и за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Извършени са претърсвания и изземвания, в рамките на 24 часа материалите ще бъдат докладвани в СГП и наблюдаващият прокурор ще прецени какви обвинения да повдигне на лицата и дали ще бъде поискано задържаното им до 72 часа.

Тепърва ще се изяснява дали са част от организирана престъпна група или са действали в рамките на обикновено съучастие. Ще се установява дали са действали и с цел контрабанда в други държави. Също и дали са го продавали количествата на едро на някой друг или са го пласирали сами на улицата.

Със сигурност обаче са “поддържали” реколта, тъй като растенията са на различна възраст.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар