Мария Габриел и Николай Денков ще се ротират на 9 месеца на премиерския пост

Разбрахме, че куролацията се е съюзила с ротацията и се е превърнала в куротация

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хамлетовският въпрос ще го има ли правителство или няма да го има, се обостри последните часове. Разбрахме, че куролацията се е съюзила с ротацията и се е превърнала в куротация. Под напъна от Козяк, върлите врагове се прегърнаха с премрежени погледи и си обещаха семейство – евроатлантическо, военнолюбиво и укролюбиво. Без съмнение отрочетата на подобно семейство ще са отново престъпни изчадия, водещи само до разруха.

Въпросът обаче, да го задам по пепейски, е в “резултирането”. То на брифинг може и добре да звучи Гаргамел с академика и обратно, ама как на практика го виждате това? Много невъзпитано ще го кажа – тъпата голяма бяла птица с дълга шия няма акъл с две ръце задните си части да намери, плещи толкова глупости, че дори Борисов трудно я изтрайва, а Денков има изумителната способност да вбесява всеки дори само с вида си, а камо ли да вземе и да говори. Съчетанието между тези двамата ще роди такъв хибрид, че светът ще занемее.

Натискът от Козяк е ясен. Американците силно се изнервиха напоследък, а и нещата на Източния фронт за тях не вървят добре. Затова е и това изнудване и направо да си го кажем, изнасилване на ГЕРБ и ПП да се прегърнат. Но аз си разсъждавам, че в България има, така да се каже, традиционна коалиционна култура. И когато се стигне до деленето на парите, които трябва да се откраднат, всякакви идеи, натиск, ценности и други отиват в канавката. Накратко – ключовият момент е ще се разберат ли ГЕРБ и ПП кой откъде и колко да краде. Ако не се разбере, и Байдън лично да дойде да им набива канчето по главите, няма да стане работата. Другото, което е традиция – още от първия ден да започнат да си подливат взаимно вода и да си вадят компромати. Не се и съмнявам, че макар и канадец, Петков добре е усвоил българските политически традиции и ще се прояви подобаващо. Борисов пък, свикнал с цялата власт 13 години, няма да допусне някакви си младоци да му се правят на интересни. При него, освен алчност, има и неизмерима суета.

 

Та не знам колко ще издържи тоз хибрид, ако изобщо се гласува. ИТН и ДПС ще им бъде тъжно и мъчно, че са пренебрегнати и не се и съмнявам, че много демократично ще направят тъжен и мъчен животът на новото правителство.

От друга страна е забавно. Все сме имали прости премиери, ама си признайте, че чак толкоз прост не сме имали. Дори Борисов започва да бледнее на фона на хаджидимовската примадона. Впрочем, нали знаете, че не е българка!?!

Както и да е, поне трябва да признаем, че хлябът може да е скъп, но зрелищата са на най-високо световно ниво. Като в Римската империя. Преди непосредствения й край. Само където не сме империя, та краят ще е доста по-нелеп и тягостен.

Елена Гунчева-Гривова

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар