Разгадайте хората по лицето – 9 издайнически детайла

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Красотата и интелигентността не са свързани. Но някои хора могат несъзнателно да бъдат повлияни от „ефекта на ореола“ – пристрастие, което придава на добре изглеждащите хора положителни черти, като например да бъдат по-умни или по-приятни. Но чертите на лицето няма да ви подведат, така че се вгледайте внимателно в тях, за да разберете що за човек стои пред вас.

Разгадайте хората по лицето - 9 издайнически детайла
 © istockphoto.com

  


1. Широко лице

 

Тестостеронът и естрогенът имат думата както в поведението, така и в това как изглеждат лицата ни. Високият тестостерон е свързан с по-силни челюстни кости, а високият естроген с по-гладки чела, по-пищни устни и по-меки, по-заоблени контури. При жените тези черти обикновено се свързват с по-високи оценки за женственост, привлекателност и здраве и разкриват по-висока плодовитост.

 

По-широките скули също са свързани с допълнителния тестостерон. Това се счита за показател за по-висока агресивност, а също и за щедрост. Мъжете с тази черта на лицето се смятат за по-уверени и те самите се чувстват така.

 

2. Кръгло лице

 

Жените с кръгло лице са по-щедри. Кръглото лице често е знак за мил, безкористен и грижовен човек. Хората с тази черта могат да бъдат истински приятели. Въпреки това, те също могат да дават твърде много от себе си и да поставят нуждите на другите хора пред своите, пренебрегвайки тяхното благополучие.

 

Такъв тип лице обичайно притежават хора, на които може да се разчита и които са невинни по душа. Кръглата форма на главата на човек също може да бъде индикатор за потенциални проблеми със сънна апнея. Всъщност хората с тази характеристика може да са склонни да хъркат повече.

 

Добави описание

 

3. Овална форма на лицето

 

Ако лицето изглежда дълго и скулите са по-широки от челюстта, формата на лицето е овална. Хората с тази форма на лицето вероятно се възприемат от другите като по-екстровертни и приятелски настроени. Те са по-общителни и с лекота говорят с близки и непознати. И определено знаят как да накарат другите да се почувстват добре дошли и на правилното място в правилната среда. 

 

4. Сърцевидно лице

 

Сърцевидното лице се характеризира с голямо чело и по-малка брадичка, като обърнат триъгълник. Казват, че са самоанализатори и имат силен дух. Хората с тази форма на лицето обикновено имат невероятна вътрешна сила и са доста упорити. Те имат много енергия и силна интуиция, знаят кога да действат, за да постигнат целите си.

 

Те също са много креативни и привързани, но могат да бъдат и емоционално непостоянни и нерешителни. Хората с тази форма на лицето могат да бъдат много сърцати и лесно да накарат другите хора да се почувстват специални, тъй като обичат да изразяват себе си открито. Те обичат увлечението, което идва с влюбването, но може да избягат, когато нещата улегнат или станат по-обикновени.

 

7 черти на лицето, които могат да бъдат коригирани с прически

 

Добави описание

 

5. Диамантена форма на лицето

 

Този тип лице е по-широко в средата и насочено към челото и брадичката. Твърди се, че хората с тази форма на лицето обичат да контролират нещата. Желаещи и стремящи се към съвършенство, те са ориентирани към детайлите и винаги вършат качествено всяка работа. Остри като диаманти и много прецизни с думите, те могат да ви “срежат”, ако ги пресечете в думите и действията им. 

 

6. Правоъгълна форма на лицето

 

Тази форма на лицето се характеризира с широка линия на косата и челюстта. Хората с по-широко лице имат много естествена енергия и висока издръжливост. Те също така са склонни да поемат големи проекти и имат силен и аналитичен ум. Способни да останат спокойни и съсредоточени, дори в среди с висок стрес, те могат да бъдат вродени лидери.

 

Добри мислители и планиращи, те са склонни да се придържат към логиката и да не говорят за чувствата си. Мъжете с тази форма на лицето са склонни да се чувстват „по-могъщи“, но всъщност се възприемат като „по-малко надеждни“.

 

7. Бебешко лице

 

Характеристиките на „бебешкото лице“ могат да бъдат объркани с кръглото лице, но тук то включва специфични детайли, като големи очи и малък нос и брадичка. Хората с тези черти могат да бъдат възприемани като по-наивни, по-малко доминиращи или дори покорни. Но всъщност са честни, топли и мили. Жените с тези черти, в различни култури по целия свят, се смятат за най-привлекателния тип от всички.

 

Като цяло мъжете с бебешко лице са по-образовани и по-настоятелни и са по-склонни да бъдат враждебни. Това се счита за склонност към свръхкомпенсиране – дотолкова, че те също са по-склонни да бъдат престъпници. Само си помислете за Ал Капоне или гангстера Джордж Нелсън (известен също като „Baby Face Nelson“).

 

8. Лице с много бръчки

 

Дори и да не са на възраст, някои хора имат много кожни линии по лицето си. И именно те могат да кажат много за човека срещу вас. Хората, които имат силна и дефинирана слънчева линия в центъра на челото, имат висока жизненост и са склонни да бъдат амбициозни, както и склонни към приключения. „Пачи крак“ бръчките в ъглите на очите са знак за радостен човек. Ако обаче са твърде дълбоки, те могат да бъдат свързани с напрежение или трудно вземане на решения. Като цяло те означават внимание към детайла.

 

Глабеларните бръчки или „намръщените бръчки“ могат да намекват или за упоритост, или за стрес, тъй като те се подсилват от мимики при отрицателна реакция. А бръчките на смеха около устата говорят за здраве и жизнена сила. Често те означават оптимизъм и някой, на когото хората се радват.

 

9. Социални черти

 

При мъжете по-високата привлекателност се свързва с по-високи вежди, изглеждащи „повдигнати“, заедно с широко отворени очи и по-дълги странично разширени вежди. По-малко привлекателните мъже са свързани с обратното, с челюстта и веждите, изглеждащи донякъде хлътнали, заедно с „отдръпната“ горна устна и видимо напрежение около устата и челюстта.

 

Всъщност интровертните черти разкриват точно обратния модел на екстровертните, като областта на носа дори изглежда притисната към лицето, заедно с рецесивен тип брадичка.

 

Установено е, че при жените екстроверсията има връзка с лицевите структури, които показват изпъкнал нос и устни, заедно с дъвкателните мускули (челюстните мускули, използвани при дъвчене), които са добре дефинирани. И независимо от пола, мъжествените лица с отчетливи челюстни кости като цяло се считат за доминиращи, точно както големите чела и изпъкналите носове се четат като лидерски черти.

 

 

 

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар