Разголена певица на камбанарията на храм разгневи Софийската митрополия

Разголена певица на камбанарията на храм разгневи Софийската митрополия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Софийската света митрополия призова за свалянето на видеоклип на попфолк песен с разголена певица на камбанарията на храм от Софийската епархия.

Става дума за видеото към песента „Крадена любов“ на изпълнителите Джордан и Лорена, където певицата в провокативно облекло е застанала на камбанарията на храм „Свети Петър и Павел“ в с. Ковачевци, община Самоков.В отворено писмо Софийската света митрополия заявява, че Българската православна църква нито е била уведомена, нито е издавала разрешение за заснемане на видеоклип там и определят кадрите като оскверняващи храма:


„Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст.“

Непристойни действия се изразяват и в сцени, в които актьорите се намират в позиции, имитиращи и асоцииращи с „Тайната вечеря“, става ясно още от писмото.

Софийската митрополия призовава компанията продуцент на песента да спре разпространението на видеоклипа във и извън контролираните от нея медийни канали.

Цялото писмото на Софийската митрополия можете да видите тук >>

Това е пореден случай  с българска изпълнителка в рамките на месец, който предизвиква скандал и обществена реакция.

В началото на октомври Перущица въстана срещу фотосесия на певицата Рут Колева, снимала се по предизвикателно боди върху констницата в памет на загиналите в Априлското въстание, Деветосептемврийскиия преврати на антифашистката борба. Стигне се до сезиране на прокуратурата и последвалото извинение на певицата.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар