Разградският лъв Терез почина в Нидерландия 10 месеца след брат си Масуд

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лъвът Терез, който заедно с брат си Масуд бе прехвърлен от Разград в спасителния център за големи котки на нидерландската неправителствена организация “FELIDA”, е починал. 

“Само 10 месеца, след като казахме “Сбогом” на Масуд, отново сме потънали в скръб. Трябва да се сбогуваме и с любимия ни Терез, който се събра с брат си и ни остави с разбити сърца”, се казва в официалното съобщение на “FELIDA”. 

Терез и Масуд се родиха след кръвосмешение в разградския зоопарк през септември 2017 г. Те бяха в тежко здравословно състояние и едва не умряха, след като бяха изоставени от майка си. След намесата на фондация “Дивите животни” лъвчетата бяха настанени във ветеринарна клиника в София, а след това отглеждани от Марина Георгиева – тяхната човешка майка. През февруари 2018 г. Терез и Масуд бяха транспортирани със специален автомобил до спасителния център в Нидерландия.

В края на юли м.г. състоянието на Масуд рязко се влоши и той беше евтаназиран. В началото на януари т.г. след дълга борба с онкологично заболяване и последвал инсулт издъхна и Марина Георгиева.

От нидерландската организация съобщават, че състоянието на Терез се е влошило през последните седмици, като най-сериозен проблем била бъбречната недостатъчно на младия лъв. Въпреки че в лечението му включени и германски лекари, Терез не е можел да бъде спасен.

“Бяха взети всички възможни мерки, но Терез отслабваше все повече и след последна консултация стана ясно, че няма начин да се възстанови. Въпреки младата му възраст, нямаше надежда за подобрение”, пишат още от “FELIDA”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар