Лена Бориславова

РАЗГУЛ: Петков пирувал с държавна пара – похарчил 18 бона за вечеря, с Лена хвърлили над 7000 лв. за био малини и боровинки, поръчвали си специална италианска вода

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков е демонстрирал завидно разточителство, след като похарчил 18 002,70 лева за официална вечеря с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски по време на визитата му на 24 януари т.г., показва справка на Дирекция “Административно и правно обслужване и управление на собствеността“ на Министерския съвет, предоставена по Закона за достъп до обществена информация и цитирана в “Епицентър“

Доста по-скромни са били официалният обяд в чест на Федералния канцлер на Германия – 3603 лева и вечерята, дадена на министър-председателя на Нидерландия – 3660 лева.

Отделно за четири работни обяда в резиденция “Бояна” премиерът на “Промяната” е пръснал още 10 879 лева.

Според информацията, за седемте месеца на присъствието си начело на изпълнителната власт Кирил Петков не е показал никаква персонална спестовност по отношение на държавните пари. Само за консумация на кафета, минерална вода, бонбони и плодове на сметката на кабинета на премиера е записана сумата от 26 116.96 лева.

От администрацията на МС разказват, че Петков настоявал всяка сутрин да му поднасят пресни плодове, в чиято свежест първи се убеждавали членовете на най-близкия му кръг. И от справката прави впечатление именно това –  че Петков и личното му обкръжение в Министерския съвет са пръскали щедро държавни пари за малини – 4531 лева и боровинки – 3229 лева, които задължително били с био произход.

Отделно в кабинета редовно са доставяни за сметка на данъкоплатеца ябълки, круши, кайсии, сливи, лимони и грейпфрути за стотици лева. Бонбоните са “Линд“ и Фереро Роше“ – без ограничения на количествата.

За сметна на данъкоплатците е и минералната вода на премиера, и то не каква да е – за “Боржоми“ са платени 2006 лева, за “Сан Пелегрино“ още 2843 лева, за бутилирана вода в стъклени шишета от 0,330 гр – 9259 лева.

Отделно е веганското меню, което било доставяно от комплекс „Бояна” или от външни кетъринг-фирми.

За пиците, които са били доставяни в кабинета на премиера в късните часове на вечерта, официална справка няма. Освен от записите от камерите в Министерски съвет и района, които Националната служба за охрана предостави на прокуратурата.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар