Раздорите в партията на Слави продължават. И Враца скочи срещу “спуснатите” отгоре кандидати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Раздорите в партията на Слави Трифонов продължават. Публичен скандал избухва  в редиците на “Има такъв народ” и във Враца. Поддръжници на шоумена-политик от Враца излязоха с отворено писмо до него, като причината е подредбата на листата за предстоящите избори.

 

Ето какво пишат в писмото:

“Разочаровани сме от начина, по който е подредена нашата листа, и в която не намериха място популярни и уважавани лица в областта. “Спуснатите” от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски са експерти в техните области, но не са познати във Враца. Нашият глас за реденето на листите не беше чут от никой.

Не бяха взети предвид номинациите и предложенията, които направихме. Първите двама в листата почти не са идвали на място и комуникацията с тях е изключително трудна.

Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни и кой е вторият? В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки!

Затова е важно, когато се определят водачите на листата за парламентарните избори, то това да става след изключително точна преценка. Всяка външно наложена кандидатура без да е обсъдена с хората по места, е тревожен сигнал за нас и води до свиване на поддръжниците.

За нас, представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй, е важно с кой да работим и подкрепяме, а не кой ще бяга от листа в листа по областите. Разочаровани сме от забраната за изказване на лични мнения и провеждането на предизборна кампания.

Отказът от взаимопомощ по всякакви партийни и други въпроси, както и целенасоченото бездействие, особено в период на предизборна кампания, срива доверието ни пред избирателите.

Разгарящите се дебати, заплахи и интриги, в които не желаем да участваме, са индикатори за проблеми на местно ниво. С тези действия, хората по места не чувстват духа на промяната!

С уважение,
Представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй”, пише в отвореното писмо.

 

Както вече информираме в последните дни –  скандали като мини избухват във всички структура на младата партия. Коренът на проблемите, за които разкри преди ден бившият вече областен координатор в Монтана, е спускането на парашутисти на водещите места в листите за депутати, без да се съобразяват с местната структура.

Същото се е случило и в Пловдив. На първите три позиции, единствените избираеми, са спуснати софиянци. Това означава, че на практика депутат пловдивчанин партията на Трифонов няма как да има.

Като водач на листата е спуснат скандалният “сценарист” Тошко Йорданов Хаджитодоров, който заплашва да стъжни живота на всеки, който се осмели да пренареди листата чрез преференции. Втори и трети са пак софиянци – Антоанета Андонова Стефанова и Теодора Маргаритова Пенева.

 

Скандали избухнаха и в Плевен и Бургас, където местните лидери на структури напуснаха с тежки разкрития срещу шоумена с политически амбиции.

Мини войни са пламнали и на много други места в страната.

Лъснаха и шокиращи разкрития за начина на действие на Слави Трифонов спрямо членовете и хората, които го подкрепят. Затова и организации на шоумена от цялата страна масово са напускани не само от координаторите, но и активистите.

Според думите на напусналите, сценаристът Тошко Йорданов, се изживявал като партиен ръководител.

Всичко това става ясно от две официални писма на местни шефове на структури до Слави Трифонов, публикувани онлайн. В тях се посочва, че г-н Йорданов заповеднечески се заканил на кандидатите за депутати, че ще им почерни живота, ако решат да стават депутати с преференции.

Действията на ръководните фактори в партията на Трифонов тотално са отвратили структурите, но шоуменът се надява скандалите да не станат публично достояние и имиджът му да е достатъчен, за да влезе в парламента и да вкара максимален брой депутати, които както се оказва са софиянци, на които е обещано.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар