Разкриват се допълнително 80 легла за болни от COVID-19 в общинските болници в София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общинските болници в София увеличават леглата за болни от коронавирус. Разкриват се допълнително 80 легла, съобщиха от Столичната община.

Това става със заповед на министъра на здравеопазването, с която се увеличава броят на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в болниците в столицата. Общинската Първа МБАЛ разкрива нови 50 легла, с което там ще има общо 121. В IV МБАЛ се разкриват още 15 и така леглата там стават 30, а в V МБАЛ те се увеличават с 35 и стават 105, а във II МБАЛ – с 10 и стават общо 40 легла.

Над 1000 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са направени вчера в столицата. Проверени са търговски обекти – заведения, хранителни и нехранителни магазини. Контролира се спазването на дистанция, отстоянието между масите и столовете и носенето на индивидуални предпазни средства – маски за персонала на заведенията и за персонала и клиентите на магазините.

Екипи на СДВР и СРЗИ са проверили 136 търговски обекта и са съставили 27 акта за нарушения и 110 предупредителни протокола. Екипите на Столичния инспекторат пък са проверили 898 обекта в столицата и са съставили 2 акта. През вчерашния ден СДВР са проверили и 471 карантинирани лица за спазване на карантината, добавят от общината

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар