Разкритие: Ето какво е обещал Шолц на Путин преди започването на войната

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди Русия да нахлуе в Украйна, германският канцлер Олаф Шолц е уверил руския президент Владимир Путин, че Украйна няма да може да стане член на НАТО „през следващите 30 години“, съобщава немското издание Welt.

Според информацията, канцлерът Шолц е обвинил Путин, че е започнал нападение срещу Украйна по „напълно абсурдни“ причини.

„НАТО никога не е представлявала заплаха за Русия“, казал е той и е отхвърлил обвиненията, че страните от НАТО не са се интересували от интересите на Русия в областта на сигурността преди войната в Украйна.

На преговорите преди началото на войната, германският канцлер е уверил Путин относно темата за присъединяването на Украйна към НАТО: „Това няма да се случи през следващите 30 години“.

Путин е имал „напълно абсурдни“ идеи и обяснил на Шолц, че Беларус и Украйна, например, не трябва да бъдат отделни държави.

„Това е война, която Путин, Русия, започна, и то очевидно с намерението да завладее съседна страна – мисля, че това беше първоначалната цел“, казва Шолц. В момента Русия е загрижена за териториалните придобивки в Източна Украйна. Но дори не е сигурно, че това ще остане така. Отстъпването не е разумна стратегия“, се казва в информацията.

„Путин наистина имаше идеята да прокара флумастер по европейския пейзаж и да каже: „Това е мое, а това е ваше“, казал е канцлерът. Той е добави: „Тази гледна точка не работи.“

Шолц е заявил, че няма да прекрати диалога с Путин. Правилото тук е, че „трябва да сте ясни и да не се оставяте да бъдете сплашени“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар