Разкриха капацитета на батериите в четирите модела iPhone 14

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По традиция по време на презентацията, Apple не разкрива капацитета на батерията на iPhone, но MacRumors откри тази информация в базата данни на китайски регулатор. Така става ясно, че три от четирите нови модела iPhone 14 разполагат с по-мощна батерия от своите предшественици, като изключение прави само iPhone 14 Pro Max.

За сравнение – ето какъв е капацитетът на батерията при всеки от моделите в серията iPhone 13:iPhone 13 mini: 2406 mAh


iPhone 13: 3227 mAh

iPhone 13 Pro: 3095 mAh

iPhone 13 Pro Max: 4352 mAh

А ето и с какви батерии са оборудвани моделите iPhone 14:

iPhone 14: 3279 mAh

iPhone 14 Plus: 4325 mAh

iPhone 14 Pro: 3200 mAh

iPhone 14 Pro Max: 4323 mAh

Така излиза, че при всички модели има увеличение капацитета на батерията, с изключение на тази при най-издръжливия – Pro Max, който идва с около 30 mAh по-малка батерия. 

За достоверността на тази информация може да се съди по факта, че същата база данни разкри точно капацитета на батериите на четирите модела iPhone 13, както и на 14- и 16-инчовите модели MacBook Pro, преди устройствата да бъдат пуснати на пазара миналата година. Данните тогава се появиха в китайската социална мрежа Weibo и бяха споделени в Twitter от ShrimpApplePro през юни.

Според Apple четирите модела iPhone 14 предлагат “цял ден живот на батерията”, а iPhone 14 Pro и 14 Pro Max могат да осигурят до един час повече за възпроизвеждане на видео офлайн, в сравнение с техните предшественици. Новият базов модел iPhone 14 Plus няма свой предшественик, но логично батерията му е с почти идентичен капацитет с тази на също 6.7-инчовия модел Pro Max.

Всички модели от новата серия iPhone 14 вече са достъпни за предварителни поръчки и ще се доставят на 16 септември, с изключение на новия iPhone 14 Plus, който ще пристигне на 7 октомври.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар