Разкриха препоръка на УЕФА за българския футбол – БГ Футбол – Други

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един от новите членове на Изпълкома – президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов, заяви, че промяната с избора на Георги Иванов е настъпила. Той разкри за разговор между него и представител на УЕФА и какви са препоръките, които може да наложат промяна в устава. 

 

“Мисля, че Конгресът мина повече от перфектно и прозрачно. Цялата организация беше много добра. От години гледам конгресите на ФИФА и УЕФА по интернет. Този, чисто телевизионно, беше по-добре показан. Имаше и добър звук и се чуваше всичко. Спазиха се правилата, които бяха договорени с кандидатите. За мен в това отношение всичко премина по нормален начин. 

 

Един от представителите на УЕФА дойде да говори с мен и Георги Иванов. Той сподели, че е крайно време да се направи промяна в устава. Никъде в Европа не се правят общи събрания с толкова много хора. Заяви, че събрания с близо 500 човека са мудни и трудни за организиране. Това са препоръки на УЕФА и ФИФА. Навсякъде уставите са направени така, че да се опростят нещата. Един конгрес трябва да се прави с 80, 90 – максимум 100 човека. Това да са 500 човека го няма никъде.

 

Като са толкова много, няма време хората да се изкажат. Ако се промени, ще бъде за добро. В България има 28 регионални представителства и 4 зони. Те са София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Ако се излъчат по няколко представителя от регион конгреса ще се побере в рамките на 80 до 100 човека. Трябва да бъдат представени всичките региони. Освен това трябва да бъде представен професионалния футбол, аматьорската лига, футболния синдикат и съдиите. Т.е. всички съсловия, които участват в процеса. Това нещо трябва да залегне в устава. 

 

Промяна в устава означава, че трябва да бъде гласуван от тези 500 човека. В близките година или две могат да се поканят хора от ФИФА и УЕФА, които официално да го кажат това. Те са готови да го направят. Трябва да се направи общо събрание, което да бъде функционално. Тези, които дойдат да могат наистина да си кажат мнението. На фона на това, че нашето събрание се прави по този начин от както се помня мисля, че всичко премина перфектно. Видя се, че като има излъчване със звук и картина, е далеч по-спокойно. Мога да поздравя хората, които го организираха”, обясни за “Мач Телеграф” Караиванов. 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар